Sağlık

Halsizliğe Ne iyi Gelir

Dönem dönem herkesin yaşayabileceği halsizliği doğal yollarla atlatabilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmek halsizlik etkisini azaltacaktır.

Yılın belirli dönemlerinde herkesin muhakkak yaşadığı halsizlik, yorgunluk ve enerji düşüklüğü olarak tanımlanabilir. Halsizliği gidermede besin takviyeleri, bitkisel yöntemler ve psikolojik müdahale yöntemleri kullanılabilmektedir. Halsizliğe iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerini kullanarak tekrardan canlanabilirsiniz.

Halsizliğe Ne İyi Gelir

  • Fasulye ve tavuk eti içeriğinde bulunan protein halsizliğe karşı oldukça etkilidir.
  • Yoğurt tüketimi hem protein açısından hem de probiyotik olarak faydalıdır. Günlük yorgunluğa iyi gelen yoğurt her gün tüketilmelidir.
  • Enerjji ihtiyacını karşılamada sebze ve meyve tüketimi çok önemlidir. Mevsimsel sebze ve meyveleri taze olarak tüketerek ihtiyacını olan enerjiyi vücudunuza kazandırabilirsiniz.
  • Vücudun demir ihtiyacını karşılamada et ve balık ürünleri etkin rol oynamaktadır. Demir özelliklede bayanlar için hayati önem taşır. Demir eksikliğinde kişiler daima yorgun, halsiz ve bitkindir. Demir eksikliği oksijenin taşınmasını zorlaştırır. Sebzelerden de yardım alarak demir takviyesi yapabilirsiniz. Demir eksikliği çeken kişiler kahveden mutlaka uzak durmalıdır. Kahve kafein içerdiği için sizi daha halsiz bırakır.
  • Portakal suyunun kahvaltılarda tüketimi önemlidir. İçinde C ve B vitamini barındıran portakal suyu enerjinizi çoğaltır.

Halsizliğe Karşı Öneriler

Gece uyumadan önce kahve, çay ve kola gibi içecekleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu tür kafein içeren içecekler yatmadan önce tüketildiğinde uykuyu açmaktadır. Vücuttaki demir depolarının boşalmasına neden olan kahve ve çay yerine bitkisel içecekler içerek halsizlik probleminin önüne geçebilirsiniz.

Duş alırken sıcak suyla duş almak halsizliğe neden olabilmektedir. Sıcak su rehavete neden olur ve dolaylı olarak halsizlik yaratır.

  Sıfır Beden Olmanın Zararları

Telefon konuşmalarından mümkün olduğu kadar uzak durun. Cep telefonunun beyni yorduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yatarken mutlaka telefonunuzu kapatarak yanınızdan uzaklaştırın.

Halsizlikle mücadelede uyku çok önemlidir. Uyuduğunuz odada ses yapan aletleri ve hatta saatleri uzak tutmalısınız. Uyku kalitesini arttırmak için ışık almayan ve sessiz bir ortamda uyumanız gerekmektedir. Uyku, vücudun kendini yenilediği ve beynin dinlendiği bir andır ve rahat bir uyku çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu