Saç Bakımı

Evde Yapılabilecek Doğal Saç Bakım Yöntemleri

Saçlarınız çok daha doğal ve canlı görünecek. Uygulayacağınız yöntemler ile evde saç bakımınızı yapmış olacaksınız.

Özellikle kadınların dış görünüş açısından kendilerini dikkat çekici sağlamaları ve güzelliklerine güzellik katması adına, bakımına en çok dikkat ettikleri bölgelerden biri de kuşkusuz ki saçlarıdır. Konuyla alakalı yapılan ön araştırmalar ve sonrasındaki uygulamalarda amaçları tamamen dolgun, parlak, canlı ve dikkat çekici bir yapıda olan saç tipine ulaşmaktır.

Her kadının kuşkusuz olarak gönlünden geçen şey saçlarının yıpranmış bir yapıdan uzaklaşması, kırıklarla dolu bir yapıdan uzaklaşması ve mümkün olduğunca saçın rengini koruyup beyazlaşma sorunundan uzaklaşılmasıdır. Ancak bu istenilen kusursuzluğa ulaşılması için de saçlara sürekli olarak saç bakım maskesi uygulaması yapılmasının ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Bu tip bakımlar her ne kadar kadınların tercihine göre bir güzellik merkezinde ya da kuaförlerde yaptırılabilsede, bu uygulamalar kadınların saçlarına bakım yapılması amacıyla yapılsa dahi içlerinde bulunan bir takım kimyasalalar neticesinde saça istenilen yüzde yüz doğal bakımı yapamamaktadır. Bu sebepten ötürü mümkün olduğunca doğal ürünler ve doğal yapıdaki saç bakım maskeleri kullanılması tavsiye edilmektedir.

Doğal içerikte üretilen saç bakım ürünleri de her kadının evinde sıklıkla bulunan, kolayca elde edilen ve kolayca kullanıma hazır hale gelen ürünlerden elde edilebilmektedir. Ayrıca kolaylıkla elde edilebilen bu bakım ürünlerinin oluşturulma aşamasında da içerik olarak pek çok doğal yağdan, bitkisel üründen ve değişik doğal kürlerden faydalanıldığı dikkat çekmektedir.

  Saç Kırıkları Nasıl Giderilir

Normal şartlarda gündelik yaşantıda havasızlıktan, hava kirliliğinden, kapalı ortamda bulunmaktan, gerekli bakımın sağlanmamasından, stresten, hastalıktan, yapılan kimyasal işlemlerden ve daha bir kaç şekilde daha örneklendirilebilecek durumlardan etkilenen saçlar için yapılacak en uygun bakım kuşkusuz ki doğal ürünlerle yapılacak doğal bakımlar olacaktır.

Üstelik bu doğal saç bakım yollarını denediğinizde saçınızda hiç bir kimyasal madde etkileşimi olmayacağından sağlıklı bakım durumunu da eksiksiz yerine getirmeniz mümkün olacaktır.

Saç Bakımı Konusunda Uygulanacak Doğal Yöntemler

Bal ve zeytinyağı maskesi: İki çorba kaşığı miktarındaki bal ile üç çorba kaşığı miktarındaki zeytinyağını bir kabın içerisinde iyice karıştırdıktan sonra kafanıza bir saç bonesi takarak bu malzemeyi on beş dakika süreyle saçınızda bekletin. Sonrasında iyice şampuanlayarak saçınızı durulayın.

Çemen tohumu maskesi: Bitkisel saç bakım yöntemlerine örnek olarak verilebilecek çemen tohumu maskesi; özellikle incelmiş yapıdaki saçlara, kepek problemi olan saçlara veya dökülme sorunu olan saçlara çok iyi gelmektedir. Elinizdeki çemen tohumlarını ince bir halde çektirme işleminden geçirdikten sonra gece suya koyup sabaha kadar suyun içerisinde bekletin.

Sabah macun kıvamına gelen bu malzemeyi saçlarınıza masaj yaparak tüm saç diplerinize yayın ve en fazla 20 dakika olacak şekilde saçlarınızda bekletin. Son olarak hassas saçlar için uygun bir şampuanla yıkayarak durulayın.

Kakao yağı maskesi: Özellikle koyu tonlardaki saçlara sahip kadınların sıklıkla uyguladığı bu yöntemde öncelikle kaynar suyla dolu olan bir tencerenin içerisine daha ufak boyutlardaki bir tencereyi koyarak bu ufak tencerenin içerisine bir çorba kaşığı miktarındaki lanolin, bir çorba kaşığı miktarındaki kakao yağı ve yarım çay fincanı miktarındaki ayçiçek yağını koyarak birbirine karışarak erimelerini sağlayın.

  Saç Dökülmesini Önleyen Maske

Malzemeler eridikten sonra küçük boyuttaki tencereyi kaynar suyun içerisinden çıkartarak malzemeleri iyice çırpın ve her bir çorba kaşığı miktarındaki malzemeye bir çorba kaşığı da su katarak karıştırıp kafanızın tamamını kaplayacak şekilde saç derinize bu karışımı sürün. En az 15 dakika, en fazla 30 dakika saçlarınızda bu malzemeyi beklettikten sonra saçınızı güzelce yıkayarak durulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu